Warning: array_key_exists() expects parameter 2 to be array, null given in /data/sites/web/lepursangbe/www/content/all/recept.php on line 108

Warning: array_key_exists() expects parameter 2 to be array, null given in /data/sites/web/lepursangbe/www/content/all/recept.php on line 108

Gerecht : Geroosterd brood met asperges, ricotta en prosciutto uit de oven - de Kookvaders


Benodigdheden voor 4 personen

200 gr verse ricotta

1 ei, losgeroerd

2 theelepels fijngeraspte citroenschil

2 eetlepels fijngehakte bladpeterselie

24 groene asperges, bijgesneden

8 plakken prosciutto

4 heel grote sneden brood met korst

80 ml zelfgemaakte of goede kant-en-klare basilicumpesto

olijfolie extra vergine om te bedruppelen

 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C / gasstand 6.

Meng ricotta, ei, citroenschil en peterselie.

Leg drie asperges op iedere plak ham, schep er een ruime lepel van het ricottamengsel op en maak er mooie, vaste rolletjes van.

Besmeer het brood met de pesto en leg in een ovenschaal. Schik daarop de pakketjes van ham en asperge, bedruppel met de olijfolie en zet ze dan 30 minuten in de oven. De asperges moeten mooi knapperig gaar zijn.

Dresseren

Kan als hapje tussendoor of als lunch. Kan ook erg goed bij een salade van rucola.

Wijnen: